Orden ifrån Gud – om singeln

Innan sommaren 2017 fick jag en melodi i huvudet som jag varken kunde eller ville lämna, den var helt enkelt för bra för att ignoreras. En bra melodi är värd en bra text, så jag gick med den här melodin hela sommaren utan resultat. Jag ville verkligen hitta rätt, det finns så mycket man kan skriva om.

Texten

Så i början av hösten började orden äntligen strömma till. Texten blev en personlig berättelse från min egen tid som barn. Jag kan medge att delar av texten är fiktiv. Min förhoppning var att ge den mer dynamik för att få fler att känna igen sig, Berättelsen fick därför ta en sväng utanför de egna erfarenheterna, men lyckligtvis finner den till slut tillbaka i tryggheten där den börjar.

Marie & Anders

Duon Marie & Anders är fortfarande lika aktuell och viktig, men just den här låten tyckte vi att jag skulle framföra. Vi har skrivit och framfört vår egen musik sedan mitten av 90-talet och producerat sedan första skivan 2006. Det har blivit många sånger, kanske närmare 200. Jag har tappat räkningen. Mest har vår musik hörts i olika kyrkor och på senare tid i kristen tv.

Min tid som barn

Min barndom var helt fantastisk och jag minns en väldigt varm atmosfär både i hemmet och i vårt sammanhang. Söndagsskolan var en sådan plats som gjorde värdefulla avtryck i mig. Det var fortfarande så på den tiden där jag växte upp att flera föräldrar lät sina barn gå i söndagsskolan. Jag är övertygad om att det gav en positiv inverkan på samhället. Man fick med sig något gott, en glimt av Gud.

Motivet med texterna

Jag har alltid önskat att min musik ska berätta om tron på ett sätt så att flera kan relatera. Jag vill gärna berätta mitt allra viktigaste på ett kompromisslöst sätt, men inte så att någon håller för öronen. Det inte är min sak att bedöma resultatet, men jag vet att det haft betydelse för många.

Den svenska folksjälen

Den här låtens berättelse ger uttryck för en kanske alltför underskattad del av den svenska folksjälens historia. Jag tror att det finns något fint kvar av detta, som ett frö hos varje människa som en gång berörts. Jag hoppas låten kan få betyda nånting bra för flera.
Singel: Orden ifrån Gud, Text och musik: Anders Johansson, (p) 2017 MaJo Music

Comments are closed