Marie & Anders, Marianne - "Rippling Well"

From Tuesday, June 18 2019, our new EP "Rippling Well" is available on the digital platforms for Streaming and Downloading.

You can find all our records, for example on iTunes, Youtube, Spotify, Amazon and others. Search: "Marie & Anders" or "Rippling Well"


"As we calmed our souls
and lended our ears to heaven
these songs emerged
in our hearts"

Det hela började förra året som en helt ny bekantskap när Marie och Marianne träffades på en helg-bibelskola i Göteborg. I en paus bestämde de sig för att äta lunch tillsammans. När de delade sina berättelser var den stora gemensamma nämnaren musik och lovsång.
Detta resulterade i att vi en månad senare spelade in vår första gemensamma singel ”För vårt land”, som är en dubbelsingel under temat bön och proklamation för Sveriges frälsning. Den släpptes mitt under den då pågående valrörelsen 2018.

Marianne Andersson, gift med Robert kommer från det lilla samhället Vidsel i Norrbotten där hon arbetar som pastor på deltid. Hon har under längre tid gjort musik, både som hon framfört själv och i andra konstellationer. Hon har tidigare gett ut soloalbum och är kanske för en del mer känd under namnet Talitha.
Marie & Anders bor i Göteborg och har skrivit och sjungit sin musik sedan mitten av 90-talet då de gifte sig. De gav ut sin första CD ”Andas Gud” 2006 och etablerade därmed sitt företag MaJo Music som produktionsbolag. I företaget finns också sedan några år tillbaka en förlagsdel.

I dagarna släpps trions första EP med eget material på engelska. ”Rippling Well” är titeln som är hämtad ur en av låtarna som Marie skrivit. En låt som delvis kom till under själva inspelningen.
Vi känner inget tvång att passa in i något musikaliskt fack, utan vill låta musik och texter få födas fritt. Skivan rör sig därför musikaliskt i olika genre, alltifrån från soul gospel, över till country med inslag av keltisk touch.
Skivans låtar kan sammanfattas i ett ”Awake and arise-call” där den första låten ”I Hear the Roar” har en väldigt unik text med en speciell födelse. Det var Ann-Christine, en vän till Marianne som fick innehållet till texten under en böne-prommenad. När hon sedan lämnade texten till Marianne blev det början till en ny låt. Den avslutande låten Holy Spirit Help me fick Marianne bara en kort tid före inspelningen, medan Now I’m Coming to You Lord faktiskt finns som instrumentalversion på Receive. Ett album som Marie & Anders spelade in 2014, men texten har aldrig tidigare publicerats.

MaJo Music
Gothenburg, Sweden

NY EP - NU

Marie & Anders - Nu

En ny EP från MaJo Music med titeln ”NU” finns fr o m 19 mars 2019 på de digitala streaming och download-tjänsterna. Detta är den tredje utgåvan i år med Marie & Anders som redan hunnit med två singlar i det nya samarbetet med Marianne Andersson. Trion låter dessutom avslöja att mer är att vänta under året.

Den aktuella EP'n med Marie & Anders innehåller fyra nya låtar på svenska. Till skillnad från deras senare album och singlar som alltmer innehållit lovsånger så delar de nu med sig av sina nya berättande texter. Det skulle kunna ses som en återkoppling till deras första två album som hade mera berättande inslag.

Skivan är en skön blandning av stilar och inleds lätt pulserande och innerligt av Marie med hennes nyskrivna låt ”Jag vill stilla min själ”. Vi hör trummor och synth-mattor som ger en svag aning bakåt i tiden, men med mycket nytt liv och fräschhet. I andra ändan av det musikaliska spannet bjuds det på den oerhört starka sången: "Jag kan se en morgon", framförd av Anders endast till piano och Hammond-orgel.

Det avslutande spåret väcker en positiv känsla som snuddar vid det kända begreppet ”Home Coming" trots att det handlar om helt nyskrivet material. Sången är skriven av Anders och är ett fantastiskt exempel på styrkan som finns i musikalisk enkelhet.

Marie & Anders visar än en gång prov på äktheten i sitt framförande, något som blir en självklar kombination med det varma och raka innehållet. Ingen kommer att gå miste om deras längtan att förmedla hoppet som finns i en personlig Gudsrelation.


MaJo Music

Produktion och förlag


Värdigt är Guds Lamm - Singel februari 2019

Ännu en singel i konstellationen Marie & Anders och Marianne ligger ute på de digitala steaming och download-plattformarna. "Värdigt är Guds Lamm" heter låten som är skriven av Anders Johansson. Det är en traditionell och lättillgänglig lovsång med berättande verser. Texten har ett centralt kristet tema och börjar med Guds trofasthet, hans utgivande kärlek och får sitt crescendo i refrängens mäktiga tillbedjan och proklamation:


"Värdigt är Guds Lamm som har segrat över döden,
Värdigt är Guds Lamm - alla knän skall böja sig,
Värdigt är Guds Lamm - varje tunga skall bekänna
Endast Jesus Herre är".


Noter till vår musik finns i vår webbshop marieanders.se/shop

Helig Ande kom och möt oss här - Singelrelease januari 2019

Ett av historiens mäktigaste skiften ägde rum då Jesus Kristus steg upp till himlen för att ta plats vid Faderns högra sida och då Den Helige Ande, enligt Guds löfte sändes till jorden över en liten skara lärjungar som väntade i bön. Församlingens tidsålder var därmed inledd och Den Helige Ande har varit och kommer sedan dess ständigt vara närvarande på jorden genom församlingen tills hon hämtas hem av Jesus själv.

Med Guds folk i alla tider - för alla människor, för varje ny generation, för varje ny tid och för varje plats - vill vi alltid välkomna den Helige Ande med Guds sanna närvaro. Vårt hjärtas djupa längtan och bön är: ”Helig Ande kom och möt oss här”
Omslagsfoto: Marie Johansson

Vi är oerhört glada att få presentera denna sång på svenska. Tack till David Media AB för hjälp med auktorisering av den svenska texten. Vår förhoppning är att sången ska få bli till stor betydelse här i Skandinavien.

Titel:
Helig Ande kom och möt oss här
Artist: Marie & Anders, feat. Marianne Andersson
Katalog: MAJO191
Produktion: 2019 MaJo Music
Digital distribution på: Spotify, Apple Music/iTunes, Youtube, Googleplay mfl

Copyline:
Babbie Mason, Marty Hennis Originalets titel: Holy Spirit Come and fill this place Svensk översättning: Anders Johansson 1996 May Sun Music / Word Music, LLC (Admin. for Small Stone Media Scandinavia by David Media AB)

Boka oss gärna för gudstjänstmedverkan.

Marie & Anders MaJo Music