Säg hans namn(Speak the Name)

Vi är glada att presentera:

Säg hans namn - en svensk översättning av Marie & Anders.

"Säg hans namn, hans namn står över alla namn
Säg hans namn, låt storm och vågor stilla sig
Hela himlen kommer ner, fyller jorden när vi ber
Säg hans namn, hans namn är Jesus"

Originalinspelningen på engelska med Koryn Hawthorne (feat. Natalie Grant) är skriven av Bernie Herms.

Foto: Marie Johansson
Layout: Marie & Anders

Vi ska mötas där hemma

Låtens text är Bibliskt förankrad och har ett vädjande budskap om livets resa mot evigheten. Refrängen uttrycker en hoppfull och positiv längtan till den himmelska staden.
Texten och musiken är skriven av Anders Johansson, en text i berättarform med musik som ger ett typiskt igenkännande från nordisk läsarsång i Dansband-Countrystil.
Låten framförs och är producerad av Anders Johansson som är den ena halvan av duon Marie & Anders. Singeln med Marie & Anders är den sjätte produktionen 2023 från MaJo Music.

Foto: Alice Ahlvlinder

You Reign on High (Piano Edition)

En instrumental uppföljare till låten "You Reign on High" med Albin Vilhelm släpps både som singel och musikvideo av Marie & Anders den 14 resp. 17 mars 2023.

Läs mer om originalinspelningen här...Layout: Alice Ahlvlinder
Fader jag kommer nu

"Den gränslösa kärleken och verkligheten bakom att Gud genom Jesus Kristus ger oss rätten att kallas hans barn är inte bara ofattbar, utan även närmast omöjlig att beskriva. Så som ett barn kommer..."

Läs mer om singeln "Fader jag kommer nu", öppna som pdf...


Bring Me Home

Marie & Anders - a married couple and already well established song writers, producers and recording artists for nearly twenty years, are releasing their eminent single "Bring Me Home" in December of 2022. "Bring Me Home" - though really a prayer, is a heart cry for freedom and a story about a journey through a dark world of massive hardship, was written by Anders Johansson. The tonal language has clear traces of early North American folk music with roots from the slaves' struggle for freedom. This version carries influences of early Delta Blues and Country, but the composition, could indeed just as well have been a movie scene from an early Gospel church in the South. The single is released on over 70 streaming platforms worldwide.

 Artist and Producer: Marie & Anders

Titel: Bring Me Home

Lyric and Music: Anders Johansson

Singel, Catalog: MAJO225

ISRC: SEWQM2200401

Label: MaJo Music

Photo: Albin Johansson

Layout: Marie Johansson


Tack min Jesus för ditt blod

Jeanette Alfredsson, Marie & Anders

"Thank You Jesus for the Blood" av Charity Gayle i svensk översättning, singel på strömmande plattformar den 28 oktober 2022.
Produktionen är ett artistsamarbete mellan Jeanette Alfredsson och Marie & Anders som tillsammans har gjort översättningen.
Sången ingår i abonnemanget Davids Hjärta under hösten 2022 och notblad kan beställas hos David Media AB.
Leadsång: Jeanette Alfredsson, Marie & Anders
Övriga medverkande på kör: Stina Jirdell, Alice Ahlvlinder, Josef Alfredsson och Monica Frick Alexandersson.
Trummor och kör: Albin Johansson

Mixning: Joakim Styrén, Panorama Music

Layout: Marie Johansson


Se Guds Lamm

Ännu ett album med Göteborgsduon Marie & Anders ligger ute fredagen den 11 februari 2022. Förutom en mängd singlar är det nu deras sjätte album - på 15 år i snitt ett album var tredje år. De senare åren har Marie & Anders medverkat frekvent på de kristna satellitsända TV-kanalerna och vunnit en allt större publik över hela Sverige och i norden. De spelas också i både FM och webb-sända radiostationer. Det nya albumet innehåller tretton egna nyskrivna låtar, alla med det kristna kärninnehållet som framförs med mycket känsla och närvaro. Textvideos släpps på Youtube i samband med release. Notblad kommer att finnas tillgängliga inom kort på artistsidan: marieanders.se. Samtliga låtar är på svenska utom en som är på engelska och är sånger som platsar i en lovsångskontext och några har en mer berättande funktion.

Det är framför allt innehållet i texterna som betyder mest. Varje låt har i sig själv en egen historia och berättelse, ofta sprungen ur ett Gudsmöte, en upplevelse eller händelse. Detta ger varje låt ett djupare värde och en innebörd som långt ifrån alltid kan komma fram. "Vi var med på en konferens som utgick ifrån Johannesdöparens kallelse och uppdrag. Talaren berättar då om en av sina starkaste upplevelser, hur han vid ett tillfälle valt att vara kvar i tillbedjan och stillhet under flera timma som resulterade i hans livs mäktigaste Gudsupplevelse. Under tiden som vi lyssnade fick Anders texten till låten "Mer av Jesus". Marie fick melodin bara några dagar senare."

Textbok:

 https://my.visme.co/view/epy1z891-ke7lp90zmymw29mw

Reportage: Världenidag 2022-03-04

Förstasidan och under "Tro och liv"

Notblad på samtliga sånger från albumet "Se Guds Lamm" finns att beställa som pdf-filer.


MaJo Music

Crossing Over


En trippelsingel med Marianne, Marie & Anders finns på digitala plattformar i oktober 2021. Trion släppte sin första singel 2018, en dubbelsingel "För vårt land". Förutom gemensam medverkan på ytterligare två tidigare singlar med Marie & Anders kom EP'n "Rippling Well" 2019 där trion blev mer uppmärksammad. Uppföljaren "Crossing Over" innehåller tre låtar som är skrivna av Marianne, en av dem tillsammans med Anders. Anders står i huvudsak för musikproduktion, gruppen tillsammans för körproduktionen och Marianne sjunger lead på samtliga låtar.

We Give You Praise

Release Februari 2021

This song is taken from a Biblical vision of the future that describes a worldwide economic apocalypse, but in the midst of this distress, praise is heard to God the Most High from all over the world. This song is part of this.

The song will be available on streaming platforms and as an Official Music Video on Vevo / Youtube.

Music Links:

Spotify - Youtube - Apple Music


Göteborgsduo skildrar svenska myllan

Så svenskt det kan bli

”Han går ut en tur med hunden”, så börjar texten som berättar om en äldre man ur den svenska arbetarklassen. Hunden, Volvon och jobbet finns med i berättelsen som blandas med uteblivna förhoppningar till politiken och tysta frågor om livet hos en pensionerad arbetare.

"Det har spelats många låtar om både bilar och hundar tidigare, så varför inte?" säger Anders som skrivit låten. "Jag fick en melodi i huvudet, tittade ut genom fönstret och såg en något äldre man komma gående med sin hund. Det var så processen startade och några dagar senare var låten färdig att spelas in."

Närmar sig Country

Berättelsen har ett lättsamt musikaliskt uttryck i ett karakteristiskt Train-Beat. Efter första versen kommer en Banjo in som ytterligare tar låten ett steg i riktning mot Country. Trots att det är något av en melankolisk ”End of life story” så har den en trevande hoppfullhet i sig, inte minst en positiv musikalisk känsla.

Marie & Anders som är artisterna bakom låten har sedan flera år skrivit och producerat mycket egen musik. ”Går ut en tur med hunden” släpps som EP tillsammans med tre starka countrylåtar. I studion backas duon upp av fyra unga talangfulla musiker: Albin Johansson på trummor, Josef Alfredsson på Banjo, Alice Ahlvlinder på körsång och Felix Ahlvlinder på Akustisk Gitarr. Medverkar gör också P-O Larsson på Steel-Guitar.

Skivan finns ute på strömmande plattformar, juni 2020.

MaJo Music, Göteborg


En människas bön

Med en mix av flera traditionella översättningar av "Fader vår" gör Anders en egen version av bönen. Framförandet är skört och avskalat och ger näst intill en känsla av utsatthet och fattigdom, laddad med en bit ånger och ödmjukhet.

"Under inspelningen försökte jag se mig själv i en tiggares kläder" säger Anders och vill att melodin ska förmedla något av ett "folkets rop". Anders vill "tolka den svenska fattigdomen i ett hungrigt rop. Jag tror att en stor del av det svenska folket ser ut som tiggaren, fast på insidan i form av andlig hunger." Men de goda nyheterna är att det finns bröd, tillägger han.


Det hebreiska ordet för människa kan betyda "uppåtvänd"


Renad av regn

Singeln "Renad av regn" är en bön om den Helige Andes verk i våra liv. Sången som är skriven av Anders Johansson framförs av Marie & Anders tillsammans med Dream Center Church, Göteborg.
Notblad finns att beställa i vår shop
Jubla, ni Sions barn, gläd er i Herren er Gud,
för han ger er Läraren till rättfärdighet.
Han ska sända er rikligt med regn,
både höstregn och vårregn
som tidigare.
Joel 2:23


Marie & Anders, Marianne - "Rippling Well"

From Tuesday, June 18 2019, our new EP "Rippling Well" is available on the digital platforms for Streaming and Downloading.

You can find all our records, for example on iTunes, Youtube, Spotify, Amazon and others. Search: "Marie & Anders" or "Rippling Well"


"As we calmed our souls
and lended our ears to heaven
these songs emerged
in our hearts"

Det hela började förra året som en helt ny bekantskap när Marie och Marianne träffades på en helg-bibelskola i Göteborg. I en paus bestämde de sig för att äta lunch tillsammans. När de delade sina berättelser var den stora gemensamma nämnaren musik och lovsång.
Detta resulterade i att vi en månad senare spelade in vår första gemensamma singel ”För vårt land”, som är en dubbelsingel under temat bön och proklamation för Sveriges frälsning. Den släpptes mitt under den då pågående valrörelsen 2018.

Marianne Andersson, gift med Robert kommer från det lilla samhället Vidsel i Norrbotten där hon arbetar som pastor på deltid. Hon har under längre tid gjort musik, både som hon framfört själv och i andra konstellationer. Hon har tidigare gett ut soloalbum och är kanske för en del mer känd under namnet Talitha.
Marie & Anders bor i Göteborg och har skrivit och sjungit sin musik sedan mitten av 90-talet då de gifte sig. De gav ut sin första CD ”Andas Gud” 2006 och etablerade därmed sitt företag MaJo Music som produktionsbolag. I företaget finns också sedan några år tillbaka en förlagsdel.

I dagarna släpps trions första EP med eget material på engelska. ”Rippling Well” är titeln som är hämtad ur en av låtarna som Marie skrivit. En låt som delvis kom till under själva inspelningen.
Vi känner inget tvång att passa in i något musikaliskt fack, utan vill låta musik och texter få födas fritt. Skivan rör sig därför musikaliskt i olika genre, alltifrån från soul gospel, över till country med inslag av keltisk touch.
Skivans låtar kan sammanfattas i ett ”Awake and arise-call” där den första låten ”I Hear the Roar” har en väldigt unik text med en speciell födelse. Det var Ann-Christine, en vän till Marianne som fick innehållet till texten under en böne-prommenad. När hon sedan lämnade texten till Marianne blev det början till en ny låt. Den avslutande låten Holy Spirit Help me fick Marianne bara en kort tid före inspelningen, medan Now I’m Coming to You Lord faktiskt finns som instrumentalversion på Receive. Ett album som Marie & Anders spelade in 2014, men texten har aldrig tidigare publicerats.

MaJo Music
Gothenburg, Sweden


NU

Marie & Anders - Nu

En ny EP från MaJo Music med titeln ”NU” finns fr o m 19 mars 2019 på de digitala streaming och download-tjänsterna. Detta är den tredje utgåvan i år med Marie & Anders som redan hunnit med två singlar i det nya samarbetet med Marianne Andersson. Trion låter dessutom avslöja att mer är att vänta under året.

Den aktuella EP'n med Marie & Anders innehåller fyra nya låtar på svenska. Till skillnad från deras senare album och singlar som alltmer innehållit lovsånger så delar de nu med sig av sina nya berättande texter. Det skulle kunna ses som en återkoppling till deras första två album som hade mera berättande inslag.

Skivan är en skön blandning av stilar och inleds lätt pulserande och innerligt av Marie med hennes nyskrivna låt ”Jag vill stilla min själ”. Vi hör trummor och synth-mattor som ger en svag aning bakåt i tiden, men med mycket nytt liv och fräschhet. I andra ändan av det musikaliska spannet bjuds det på den oerhört starka sången: "Jag kan se en morgon", framförd av Anders endast till piano och Hammond-orgel.

Det avslutande spåret väcker en positiv känsla som snuddar vid det kända begreppet ”Home Coming" trots att det handlar om helt nyskrivet material. Sången är skriven av Anders och är ett fantastiskt exempel på styrkan som finns i musikalisk enkelhet.

Marie & Anders visar än en gång prov på äktheten i sitt framförande, något som blir en självklar kombination med det varma och raka innehållet. Ingen kommer att gå miste om deras längtan att förmedla hoppet som finns i en personlig Gudsrelation.


MaJo Music

Produktion och förlag


Värdigt är Guds Lamm

Ännu en singel i konstellationen Marie & Anders och Marianne ligger ute på de digitala steaming och download-plattformarna. "Värdigt är Guds Lamm" heter låten som är skriven av Anders Johansson. Det är en traditionell och lättillgänglig lovsång med berättande verser. Texten har ett centralt kristet tema och börjar med Guds trofasthet, hans utgivande kärlek och får sitt crescendo i refrängens mäktiga tillbedjan och proklamation:

"Värdigt är Guds Lamm som har segrat över döden,
Värdigt är Guds Lamm - alla knän skall böja sig,
Värdigt är Guds Lamm - varje tunga skall bekänna
Endast Jesus Herre är".

Noter till vår musik finns i vår webbshop: 
marieanders.se/shop


Helig Ande kom och möt oss här

Ett av historiens mäktigaste skiften ägde rum då Jesus Kristus steg upp till himlen för att ta plats vid Faderns högra sida och då Den Helige Ande, enligt Guds löfte sändes till jorden över en liten skara lärjungar som väntade i bön. Församlingens tidsålder var därmed inledd och Den Helige Ande har varit och kommer sedan dess ständigt vara närvarande på jorden genom församlingen tills hon hämtas hem av Jesus själv.

Med Guds folk i alla tider - för alla människor, för varje ny generation, för varje ny tid och för varje plats - vill vi alltid välkomna den Helige Ande med Guds sanna närvaro. Vårt hjärtas djupa längtan och bön är: ”Helig Ande kom och möt oss här”
Omslagsfoto: Marie Johansson
Vi är oerhört glada att få presentera denna sång på svenska. Tack till David Media AB för hjälp med auktorisering av den svenska texten. Vår förhoppning är att sången ska få bli till stor betydelse här i Skandinavien.

Titel:
Helig Ande kom och möt oss här
Artist: Marie & Anders, feat. Marianne Andersson
Katalog: MAJO191
Produktion: 2019 MaJo Music
Digital distribution på: Spotify, Apple Music/iTunes, Youtube, Googleplay mfl

Copyline:
Babbie Mason, Marty Hennis Originalets titel: Holy Spirit Come and fill this place Svensk översättning: Anders Johansson 1996 May Sun Music / Word Music, LLC (Admin. for Small Stone Media Scandinavia by David Media AB)

Boka oss gärna för gudstjänstmedverkan.

Marie & Anders MaJo Music